ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τι κάνουν κρατούμενοι πριν κοιμηθούν;

Γαλλία: Τι κάνουν κρατούμενοι πριν κοιμηθούν;

Οι κρατούμενοι στη Φυλακή της Ναντέρ στο δυτικό Παρίσι, δεν μπορούν έτσι απλά να κοιμούνται στο πάτωμα - καθώς αλλού δεν υπάρχει - χώρος εξαιτίας του υπερπληθυσμού. Τι αναγκάζονται να κάνουν;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Canard Enchaîné που αποκάλυψε το θέμα, η διεύθυνση της φυλακής τους υποχρεώνει να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία συμφωνούν να κοιμούνται στο πάτωμα. Γιατί αυτό; Για να «αποφύγει τυχόν αγωγές» με την κατηγορία των «απάνθρωπων και επιδεινούμενων συνθηκών κράτησης»!!!

Σε επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής της Φυλακής, Ζιμί Ντελίστ επιβεβαίωσε ότι αυτό το έγγραφο πράγματι διανεμήθηκε τον Ιανουάριο, όμως σύμφωνα με τον ίδιο: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε η πρόθεση να προστατευτεί η διοίκηση από οποιαδήποτε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς αυτό το έγγραφο δεν έχει καμία νομική αξία».

Όπως επισήμανε ο διευθυντής, αυτή η πρωτοβουλία λήφθηκε από ένα στέλεχος των φυλακών το οποίο ήθελε «με κάθε καλή πρόθεση» να «ενημερώσει» τους κρατουμένους σχετικά με το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στο σωφρονιστικό κατάστημα, όπου βρίσκονται 1.050 κρατούμενοι για 592 θέσεις.

Σε περίπτωση που οι κρατούμενοι εξέφραζαν την δυσφορία τους, η ιδέα ήταν να είχε ήδη κρατηθεί ενός είδους ιστορικού ότι: «Τους είχαμε προειδοποιήσει, θα μπορούσαμε κάλλιστα να το κάνουμε και προφορικά» προσπάθησε ο διευθυντής να δικαιολογηθεί αναγνωρίζοντας το «διοικητικό σφάλμα». Το εν λόγω έγγραφο αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι σωφρονιστικές υπηρεσίες, 1200 στρώματα εδάφους καταμετρήθηκαν στις γαλλικές φυλακές την 1η Ιανουαρίου. Την ίδια περίοδο η Γαλλία μετρούσε 66.678 κρατουμένους.

Ρoή Ειδήσεων