ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι παραδέχθηκε ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τρομοκράτες

Αίγυπτος: Ο πρόεδρος Σίσι παραδέχθηκε ότι το ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τρομοκράτες

Το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους είχε αναλάβει αμέσως την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροπλάνου, διευκρινίζοντας ότι είχε τοποθετήσει μια μικρή βόμβα στο εσωτερικό του.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι παραδέχτηκε σήμερα, για πρώτη φορά, ότι το ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε τουρίστες από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη και συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στο Σινά, με αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή τους 224 άνθρωποι, καταρρίφθηκε από τρομοκράτες επιδίωξη των οποίων ήταν να βλάψουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας και τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

«Έχει τελειώσει η τρομοκρατία; Όχι, όμως θα τελειώσει αν ενωθούμε. Αυτός, όποιος κι αν είναι, που κατέρριψε το αεροσκάφος αυτό, τι επιδίωκε; Μονάχα να πλήξει τον τουρισμό στην Αίγυπτο; Όχι, να πλήξει τις σχέσεις μας με τη Μόσχα» είπε ο Αιγύπτιος πρόεδρος σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους είχε αναλάβει αμέσως την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροπλάνου, διευκρινίζοντας ότι είχε τοποθετήσει μια μικρή βόμβα στο εσωτερικό του. Στις αρχές Νοεμβρίου ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι ειδικοί που έκαναν επιτόπια έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Αμέσως μετά τη συντριβή του αεροπλάνου η Βρετανία απαγόρευσε όλες τις πτήσεις με προορισμό το τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ και, όπως άλλωστε και η Ρωσία, προχώρησε στον άμεσο επαναπατρισμό όλων των Βρετανών τουριστών από την Αίγυπτο.

Ο τουρισμός, που έχει πληγεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια στην Αίγυπτο, βρίσκεται πλέον σχεδόν σε νεκρό σημείο.

Σχετικές ειδήσεις