ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Στέλνουν πίσω στην Ελλάδα τους πρόσφυγες και ζητούν 250 ευρώ το κεφάλι για τους φωτορεπόρτερ

Σκόπια: Στέλνουν πίσω στην Ελλάδα τους πρόσφυγες και ζητούν 250 ευρώ το κεφάλι για τους φωτορεπόρτερ

Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας των Σκοπίων έχουν εντοπίσει και κρατούν στο ακριτικό χωριό Μόιν (κοντά στην κωμόπολη Γευγελή), τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν παράνομα το απόγευμα της Δευτέρας (14/3) στο έδαφος της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα Σκόπια, με ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο, ενώ όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας όλοι τους θα επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα!

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί έφυγαν το πρωί από τον καταυλισμό της Ειδομένης και αφού περπάτησαν μερικά χιλιόμετρα εισήλθαν στο έδαφος των Σκοπίων από αφύλαχτο σημείο.

Κάτοικοι του μικρού ακριτικού χωριού Μόιν αντίκρισαν με μεγάλη έκπληξη την μαζική αυτή είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο χωριό.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία των Σκοπίων συνέλαβε μάλιστα και αδιευκρίνιστο για την ώρα αριθμό Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ, καθώς και ακτιβιστές που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες την ώρα που εισέρχονταν στο έδαφος των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες αυτοί ανέρχονται περίπου στους 30, εκ των οποίων επτά με οκτώ είναι Έλληνες φωτορεπόρτερ.

Οι συλληφθέντες φωτορεπόρτερ και ακτιβιστές έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές των Σκοπίων επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία των Σκοπίων θα κινήσει τις διαδικασίες απέλασής τους.

Σχετικές ειδήσεις