ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Δύο αδέρφια σκόρπισαν το θάνατο στο αεροδρόμιο

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Δύο αδέρφια σκόρπισαν το θάνατο στο αεροδρόμιο

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλησαν το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου. Στη δημοσιότητα και το όνομα του τρίτου τζιχαντιστή, ο οποίος καταζητείται.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ - ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ

Όπως μετέδωσε το δημόσιο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF, οι βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου είναι οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι.

Πρόκειται για κατοίκους Βρυξελλών και άτομα τα οποία είναι γνώριμα στην αστυνομία καθώς έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα.

zaventem Copy copy

Ο 30χρονος Χαλίντ, είχε νοικιάσει -με ψεύτικο όνομα- το διαμέρισμα στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας, όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη Τρίτη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Μετά την επιχείρηση αυτή, ερευνητές είχαν βρει μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ένα όπλο και ένα αποτύπωμα του βασικού υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη βελγική αστυνομία.

Και οι δύο αδελφοί Ελ Μπακράουι έχουν ιδιαίτερα βεβαρυμένο ποινικό μητρώο για αδικήματα όμως που δεν είχαν σχέση μέχρι χθες με τρομοκρατία, σύμφωνα με το RTBF.

Το δημόσιο φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε ότι οι δύο αδελφοί έδρασαν σε δύο διαφορετικά σημεία, ο ένας φέρεται να διέπραξε την επίθεση στο αεροδρόμιο, και ο άλλος να ανατινάχθηκε μέσα στο μετρό, στο σταθμό Μάλμπεκ όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Στη δημοσιότητα το όνομα το καταζητούμενου

Καθώς το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του τρίτου από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών συνεχίζεται, η βελγική εφημερίδα DH, έδωσε στη δημοσιότητα το όνομά του.

Πρόκειται για τον 25χρονο Ναζίμ Λααχράουι, ο οποίος καταζητούνταν ήδη από τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

zaventem3 copy

Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου απηύθυνε έκκληση να επικοινωνήσουν με τις Aρχές τυχόν μάρτυρες που είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον άνδρα με το καπέλο και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα, ο οποίος πιστεύεται ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις χθεσινές επιθέσεις στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό της πόλης ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 250.

Την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ανέλαβαν τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού υπόπτου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

Σχετικές ειδήσεις