ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Απαγορεύεται το... φλερτ σε σοφέρ και οδηγούς ταξί

Νέα Υόρκη: Απαγορεύεται το... φλερτ σε σοφέρ και οδηγούς ταξί

Ο νέος κανονισμός, έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου τα κρούσματα για λεκτική σεξουαλική παρενόχληση από επαγγελματίες οδηγούς έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση

Το συνδικάτο επαγγελματιών οδηγών ταξί και σοφέρ της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Παρασκευή (01/04) πως τίθεται σε εφαρμογή ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται πλέον στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί αλλά και τους λοιπούς επαγγελματίες οδηγούς που είναι μέλη του να φλερτάρουν με τους επιβάτες τους.

Ο νέος κανονισμός, έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου τα κρούσματα για λεκτική σεξουαλική παρενόχληση από επαγγελματίες οδηγούς έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός ο οδηγός, που θα καταγγέλλεται να φλερτάρει με επιβάτη, κινδυνεύει με πρόστιμο από τα 1.000 δολάρια και 30 ημέρες αφαίρεση αδείας και φτάνει μέχρι και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια της Νέας Υόρκης, σε περίπτωση ποινικού αδικήματος.

Το ίδιο ισχύει και για τους επιβάτες, στους οποίους απαγορεύεται αντίστοιχα να φλερτάρουν και να παρενοχλούν σεξουαλικά τους οδηγούς.

Σχετικές ειδήσεις