ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτο θέμα στο ξένο Τύπο η διάσωση της Ελλάδας

Πρώτο θέμα στο ξένο Τύπο η διάσωση της Ελλάδας
Στη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. για την διάσωση της Ελλάδας αναφέρεται σύσσωμος ο διεθνής Τύπος. Με τίτλο « Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην διάσωση...

Στη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. για την διάσωση της Ελλάδας αναφέρεται σύσσωμος ο διεθνής Τύπος.

Με τίτλο « Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην διάσωση της Ελλάδας», το αμερικανικό δίκτυο CNN, αναφέρεται στο δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα και στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Ρομπάι.

« Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το ΔΝΤ θα συνεισφέρει συνολικά 109 δισ. ευρώ. Το μερίδιο του ιδιωτικού τομέα θα ανέλθουν σε € 49.6 δισεκατομμύρια. Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των 17 εθνών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες» επισημαίνει το δημοσίευμα.


Το CNN τονίζει πως αν η χώρα μας αθετήσει τη συμφωνία, θα οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού κι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.


Στις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών αναφέρονται σε σημερινό τους δημοσίευμα και οι «Financial Times», υποστηρίζοντας ότι μετά από 60 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη αναπτυγμένη δυτική χώρα που θα χρεοκοπήσει. Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch θα αποφασίσουν ότι η Ελλάδα έχει κηρύξει χρεοκοπία.

Η γαλλική «Le Figaro», έγραψε ότι «η λύση προσφέρει μια βαθιά ανάσας στις άλλες οικονομίες που απειλούνται, όμως πολλά εξαρτώνται από την εφαρμογή των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν», ενώ η «Liberation» βλέπει, από την πλευρά της, στα αποτελέσματα της συνόδου «συγκεκριμένα σημάδια που αναστατώνουν την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση».

«Συμφωνία στην Ευρώπη για νέα διάσωση της Ελλάδας» είναι ο τίτλος της ισπανικής εφημερίδας El Pais, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της Συνόδους Κορυφής.


Η Wall Street Journal αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε ένα σχέδιο για τη μείωση της επιβάρυνσης του χρέους στην Ελλάδα, μια κίνηση που θα βοηθήσει και άλλες αδύναμες οικονομίες.


Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία για τη διάσωση της Ελλάδας το βρετανικό δίκτυο Sky News, η οποία θα αποτελέσει «μοντέλο» και για άλλες χώρες. Αναφέρεται επίσης στο ότι είναι η πρώτη φορά που οι ιδιώτες δανειστές έχουν συμμετάσχει στο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της ευρωζώνης.


Για ακόμη μία φορά η Ελλάδα είναι πρώτο θέμα στο BBC το οποίο αναφέρεται και αυτό με τη σειρά του λεπτομερώς στο σχέδιο διάσωσης.


«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν ένα τεράστιο άλμα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Guardian. Στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι στο πλαίσιο της νέας τριετούς πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, οι ηγέτες εμφανίστηκαν πρόθυμοι να προχωρήσουν στην «επιλεκτική χρεοκοπία», προκειμένου να ικανοποιήσουν γερμανικά, ολλανδικά και φινλανδικά αιτήματα.