ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Ξένοι περίπου οι μισοί νεκροί του μακελειού στη Νίκαια (vid)

Επίθεση Γαλλία: Ξένοι περίπου οι μισοί νεκροί του μακελειού στη Νίκαια (vid)

Η Νίκαια κατατάσσεται δεύτερη, πίσω μόνο από το Παρίσι, σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις τουριστών στη Γαλλία, τόσο Γάλλων όσο και ξένων.

Οι 38 από τους 84 ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας την 14η Ιουλίου ήταν ξένοι όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής διπλωματίας τα θύματα ήταν υπήκοοι 19 χωρών: της Αλγερίας, της Γερμανίας, της Αρμενίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Εσθονίας, των ΗΠΑ, της Γεωργίας, του Καζακστάν, της Μαδαγασκάρης, του Μαρόκου, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Ελβετίας, της Τυνησίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Όπως διευκρίνισε το Κε ντ' Ορσέ ο κατάλογος των τραυματιών δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά εάν συμπεριληφθούν τα μέχρι τώρα στοιχεία, η επίθεση προκάλεσε θύματα μεταξύ υπηκόων συνολικά 29 χωρών.

Οι τραυματίες είναι δεκάδες και από αυτούς οι 19 παρέμεναν σε κρίσιμη κατάσταση πέντε ημέρες μετά την επίθεση, την οποία ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν χαρακτηρίζει τρομοκρατική ενέργεια.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων