ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Τα συγκλονιστικά «κλικ» του μακελειού - Τρόμος και χάος στη Νίκαια (pics)

Επίθεση Γαλλία: Τα συγκλονιστικά «κλικ» του μακελειού - Τρόμος και χάος στη Νίκαια (pics)

Σοκ σε όλο τον πλανήτη έχει προκαλέσει το νέο, τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, ανήμερα της εθνικής εορτής της χώρας - Η πρώτη επίθεση με φορτηγό στο έδαφος της ΕΕ.

Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Λίγους μόλις μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, που έβαψε με αίμα την «πόλη του φωτός» και κατά την οποία σκοτώθηκαν 132 άνθρωποι, η Γαλλία ζει και πάλι τον εφιάλτη.

Συγγενείς, φίλοι των θυμάτων αλλά και πολίτες που δεν γνώριζαν προσωπικά τους 84 νεκρούς της επίθεσης κατέκλυσαν την Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, κοντά στην περιοχή που εκτυλίχθηκε το μακελειό, για να αποθέσουν λουλούδια, να αφήσουν σημειώματα συμπαράστασης και λύπης και να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Το τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε όταν ο 31χρονος Μοχάμεντ Μπουλέλ έπεσε με φορτηγό πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων, καθώς γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης.

Διαμελισμένα πτώματα, άνθρωποι σοβαρά τραυματισμένοι να ζητούν βοήθεια, άλλοι να αναζητούν τους φίλους και συγγενείς τους και άλλοι να τρέχουν να σωθούν, το απόλυτο σκηνικό πανικού.

Σοκάρει πάντως η πληροφορία ότι ο δράστης είχε περάσει από αστυνομικό έλεγχο, περίπου δέκα ώρες πριν την επίθεση. Σε σχετική ερώτηση των αστυνομικών, είχε απαντήσει ότι μετέφερε παγωτά.

«Έχουμε ένα άτομο που δεν ήταν γνωστό στις υπηρεσίες πληροφοριών για δραστηριότητες που συνδέονται με το ριζοσπαστικό ισλάμ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Σε ερώτηση αν μπορεί να επιβεβαιώσει αν τα κίνητρα του δράστη συνδέονταν με τον τζιχαντισμό απάντησε: «Όχι».

Για τρίτη φορά ο Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε να δώσει νέα τρίμηνη παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την Τρίτη (19/07) θα εξεταστεί νομοθετική πρόταση για την παράτασή της έως τον Οκτώβριο.

Η ειρωνεία για τον Γάλλο πρόεδρο είναι ότι μόλις την Πέμπτη (14/07), μετά τη θριαμβευτική παρέλαση για τον εορτασμό της γαλλικής επανάστασης, είχε ανακοινώσει τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 26 Ιουλίου.

«Θα πρέπει να είμαστε μονίμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γιατί η απειλή είναι μόνιμη και υψηλή. Δεν μπορούμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια σενάρια κάθε τρίμηνο» δήλωσε ο Ερίκ Σιοτί που ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους του Σαρκοζί.

Δείτε εδώ το χρονικό της επίθεσης στη Νίκαια

Τρόμος, πανικός, απόγνωση

Στα νοσοκομεία οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν συγκλονίζουν. Φωνές, ουρλιαχτά, πολλοί να αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, γιατροί και νοσοκόμοι να προσπαθούν να περιθάλψουν όσους περισσότερους μπορούν και ασθενοφόρα να μεταφέρουν όλο και πιο πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Με μια λέξη: ΧΑΟΣ!

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών έφτασε τους 84 και οι τραυματίες τους 202, εκ των οποίων οι 52 σε σοβαρή κατάσταση.

Αμέσως μετά την επίθεση, τον γύρο του διαδικτύου έκαναν οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον τόπο του μακελειού.
Προσοχή! Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις