ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Βαλένθια - Aπειλεί κατοικημένες περιοχές (pics+vid)

Ισπανία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Βαλένθια - Aπειλεί κατοικημένες περιοχές (pics+vid)

Πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό.

Οι ισπανικές Αρχές απομάκρυναν περίπου 1.000 κατοίκους και τουρίστες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, εξαιτίας δασικής πυρκαγιά που κατακαίει κοντά στο τουριστικό θέρετρο Χαβέα, στη Βαλένθια.

Η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, παρά τη μάχη που δίνουν 300 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι και από εναέρια μέσα, για να την περιορίσουν. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωορολογική Υπηρεσία ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει αυξημένος στην Ισπανία, λόγω του καύσωνα και της ξηρασίας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής (04/09) περίπου 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά, που πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό. Οι φλόγες απειλούν τα θέρετρα Μπενιτάτσελ και Χαβέα, στα παράλια της Μεσογείου.

«Ανθρώπινο χέρι ενεπλάκη και πάλι, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, επιλέγοντας τη θερμότερη ημέρα του έτους», είπε ο Χοσέ Μαρία Άνχελ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών της Βαλένθια, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Κάτοικοι και τουρίστες των κοινοτήτων της Κόστα Μπλάνκα, στα βόρεια του Αλικάντε, έχουν βρει καταφύγιο σε ένα Λύκειο και ένα Δημοτικό σχολείο.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει πάρα πολύ σε σπίτια της περιοχής.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει τις παραλίες της Κόστα Μπλάνκα, μιας περιοχής που προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb