ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γάλλοι εμπιστεύονται τη Μέρκελ περισσότερο από τον Σαρκοζί

Οι Γάλλοι εμπιστεύονται τη Μέρκελ περισσότερο από τον Σαρκοζί
Για την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης...

Περισσότερη εμπιστοσύνη στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (46%) απ' ό,τι στον πρόεδρό τους Νικολά Σαρκοζί (33%) για την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, έχουν οι Γάλλοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, το 48% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται πρώτα τους πολίτες για «την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης».

Δεύτερη στην εμπιστοσύνη των Γάλλων έρχεται η γερμανίδα καγκελάριος με 46% και ακολουθούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (41%), οι επιχειρήσεις (39%), ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση (37%) και η Ευρώπη (36%).

Ο Νικολά Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση βρίσκονται στην έβδομη θέση στην εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων με ποσοστό 33%, μπροστά από τις G8 και G20 (27%), τους οίκους αξιολόγησης (17%), τις τράπεζες (17%) και τέλος τους χρηματιστές (6%).

Επίσης το 79% των Γάλλων ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη Γαλλία η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάσταση και το 67% φοβάται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους ίδιους προσωπικά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 8 ως τις 10 Αυγούστου σε 1.090 ανθρώπους 18 ετών και άνω.