ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Νιου Τζέρσεϊ: Σφοδρή πρόσκρουση τρένου σε σταθμό - Ένας νεκρός (pics)

Τραγωδία στο Νιου Τζέρσεϊ: Σφοδρή πρόσκρουση τρένου σε σταθμό - Ένας νεκρός (pics)

Δεκάδες εγλωβίστηκαν κάτω από τα συντρίμμια - Τοτρένο«θέρισε» το σταθμό, προσκρούοντας στην αποβάθρα με μεγάλη ταχύτητα.

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν σε τερματικό σταθμό του Νιού Τζέρσεϊ, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τρένο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στην αποβάθρα.

Τουλάχιστον μια γυναίκα σκοτώθηκε ενώ 108 τραυματίστηκαν ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.

Το Χόμποκεν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν, στην άλλη όχθη του ποταμού Χάντσον. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Το τρένο ανήκει στην εταιρεία New Jersey Transit.

Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν ένα τμήμα του τρένου «σφηνωμένο» στον τοίχο και ένα δεύτερο να έχει σκαρφαλώσει πάνω στην αποβάθρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μέρος της οροφής του σταθμού κατέρρευσε ενώ στο σημείο έσπευσαν ομάδες εκτάκτου ανάγκης για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Δείτε στην gallery του Newsbomb.gr, φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος, όπως τις δημοσίευσαν στα social media επιβάτες οι οποίοι βρίσκονταν επί τόπου.

«Το τρένο μου μόλις "εισέβαλε" στο σταθμό Χόμποκεν», έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter.

«Είμαι τυχερή που είμαι ζωντανή. Είμαστε στο δεύτερο βαγόνι του τρένου που προσέκρουσε στο Χόμποκεν», έγραψε μία γυναίκα.

Ο μηχανοδηγός του τρένου που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα, έχει τραυματιστεί σοβαρά αλλά συνεργάζεται με τις Αρχές προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι.

Το τρένο, που μετέφερε συνολικά 250 επιβάτες, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον σταθμό του Χόμποκεν, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

«Οι εικόνες από τον εκτροχιασμό του τρένου στο Νιου Τζέρσι είναι τρομακτικές. Προσεύχομαι για εκείνους που έχασαν αγαπημένα πρόσωπά του καθώς και για τους δεκάδες τραυματίες», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον.

Ο αντίπαλός της, ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, συλλυπήθηκε επίσης «όσους εμπλέκονται στο φρικτό δυστύχημα» και χαιρέτισε τις προσπάθειες που κατέβαλαν τα σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Σχετικές ειδήσεις