ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών με «άρωμα» τρομοκρατίας (vid)

Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών με «άρωμα» τρομοκρατίας (vid)

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αρτηρία της λαϊκής κοινότητας Σάερμπεκ στη διάρκεια ελέγχου.

Λίγες ώρες μετά τον συναγερμό για βόμβα στις Βρυξέλλες, Βέλγοι εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας ερευνούν την επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τους αστυνομικούς, τον έναν στην κοιλιά και τον άλλον στον λαιμό, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, η Τζένιφερ Βαντερπούτεν. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους, είπε.

«Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν που να μας κατευθύνει προς μια τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, η οποία δεν ήταν σε θέση ακόμη να διευκρινίσει υπό ποιες περιστάσεις σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, μετά τη διπλή επίθεσή του, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και μια άλλη περίπολος της αστυνομίας χρειάστηκε να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου για να τον σταματήσει. «Τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι», δήλωσε η Βαντερπούτεν.

Οι βελγικές Αρχές διαθέτουν «στοιχεία» εκ των οποίων συμπεραίνουν ότι ο άνδρας που επιτέθηκε και τραυμάτισε τους δύο αστυνομικούς ενώ γρονθοκόπησε έναν τρίτο, έδρασε στο πλαίσιο μιας «τρομοκρατικής επίθεσης», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

«Έχουμε στοιχεία που μας ωθούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερίκ Βαν Ντερ Σιπτ, ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε συναγερμό μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, τον περασμένο Μάρτιο, που στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους.


Des policiers agressés au couteau à Schaerbeek

Σχετικές ειδήσεις