Άγκυρα: Έτοιμα τα τουρκικά μαχητικά για αποστολές στο Ιράκ

Newsroom Newsroom

Άγκυρα: Έτοιμα τα τουρκικά μαχητικά για αποστολές στο Ιράκ

Περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια Ιρακινοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας συρράξεων από τις αρχές του 2014.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ μετά την τριμερή συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του των Ηνωμένων Πολιτειών, Άστον Κάρτερ και της Γαλλίας, Ζαν Υβ Λε Ντριάν , επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων για τις βασικές αρχές, στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ.

«Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στην συμμετοχή μας στις αεροπορικές επιχειρήσεις του συνασπισμού στο Ιράκ. Είμαστε ικανοποιημένοι που έχει συμπεριληφθεί και η χώρα μας στον αεροπορικό σχεδιασμό. Τα αεροπλάνα μας είναι έτοιμα για αποστολές», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άμυνας.

Ο Ισίκ αφού τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Μουσούλη ενδιαφέρουν άμεσα την Τουρκία, σημείωσε ότι «πιθανό μαζικό κύμα μεταναστών από την Μουσούλη πρωτίστως θα στραφεί στην Τουρκία».

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 10.000 Ιρακινοί έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους από την έναρξη, την 17η Οκτωβρίου, της χερσαίας επιχείρησης για την ανακατάληψη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του προπυργίου τους, της Μοσούλης, έκανε γνωστό σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ όπου το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε το 2014 το «χαλιφάτο» του, η περιοχή της Μοσούλης έχει πληθυσμό περίπου 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Περίπου 10.500 άνθρωποι έχουν αυτήν τη στιγμή εκτοπιστεί κι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια» υπογραμμίζει το Γραφείο για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων (Ocha) σε ένα δελτίο τύπου.

«Η μετακίνηση των πληθυσμών παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με την μετατόπιση των γραμμών του μετώπου, περιλαμβανομένων των κατοίκων που επιστρέφουν στα σπίτια τους μετά τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στην περιοχής άμεσης διαμονής τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved