ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς σε Τραμπ: Καν' το όπως ο Τζ. Φ. Κένεντι! (video)

Μπιλ Γκέιτς σε Τραμπ: Καν' το όπως ο Τζ. Φ. Κένεντι! (video)

Nα υιοθετήσει έναν λόγο ενθάρρυνσης, ο οποίος θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις ΗΠΑ, όπως ακριβώς έκανε ο Τζ. Φ. Κένεντι την εποχή του, με την κατάκτηση του Διαστήματος,προέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ oΜπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της εταιρείας-κολοσσού της πληροφορικής Microsoft, με το έντονο φιλανθρωπικό έργο.

«Με τον ίδιο τρόπο που ο πρόεδρος Κένεντι μιλούσε για τις αποστολές στο Διάστημα και κατάφερε ολόκληρη η χώρα να υποστηρίζει το εγχείρημα, πιστεύω ότι αν επρόκειτο για την εκπαίδευση ή για τον έλεγχο των επιδημιών (...), θα μπορούσε να στείλει ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα που θα δείχνει ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα οργανώσει τα πράγματα, θα απαλλαγεί από τα κανονιστικά προσκόμματα και θα αναδείξει την Αμερική ηγέτιδα της καινοτομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, μετά τη συνάντηση που είχε με τον μεγιστάνα στον ουρανοξύστη Τραμπ.

Ο βαθύπλουτος Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος μόλις εγκαθίδρυσε μαζί με άλλους κροίσους δωρητές ένα νέο ταμείο για τις επενδύσεις στις καθαρές τεχνολογίες, διευκρίνισε ότι μίλησε στο τηλέφωνο για πρώτη φορά πρόσφατα με τον Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι έχουν «πολλούς κοινούς φίλους».

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να κάνει αύριο Τετάρτη (14/12) δεκτούς στη Νέα Υόρκη επικεφαλής πολλών μεγάλων ομίλων του τεχνολογικού τομέα, μεταξύ αυτών τον Τζεφ Μπέζος (Amazon), τον Τιμ Κουκ (Apple), τον Σάτια Ναντέλα (Alphabet/Google) και τον Ίλον Μασκ (Tesla, SpaceX), έγραψαν οι New York Times.

Σημειώνεται ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να τους προτρέψει να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει άλλωστε ότι θα ήθελε να δει, ειδικά την Apple, τα περίφημα smartphones της οποίας σχεδιάζονται στην Καλιφόρνια αλλά κατασκευάζονται στην Κίνα, να ανοίγει ένα μεγάλο εργοστάσιο στις ΗΠΑ…

Ρoή Ειδήσεων