ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην Παλμύρα

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην Παλμύρα

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) εκτέλεσαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν ξανά υπό τον έλεγχό τους τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε δια αποκεφαλισμού τους τέσσερις από αυτούς, δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς, έξω από μουσείο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι άλλοι οκτώ, τέσσερις κυβερνητικοί στρατιώτες και τέσσερις μαχητές των ανταρτών που είχαν αιχμαλωτιστεί σε άλλα μέρη της Συρίας, εκτελέστηκαν δια πυροβολισμού.

Κάποιες από τις εκτελέσεις των οκτώ έγιναν στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο της Παλμύρας, όπου πέρυσι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν εκτελέσει τουλάχιστον 25 ενόπλους που μάχονταν στο πλευρό της Δαμασκού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε για δεύτερη φορά την Παλμύρα τον περσινό Δεκέμβριο. Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από αέρος από ρωσικές δυνάμεις, είχαν ξαναθέσει τον Μάρτιο υπό τον έλεγχό τους την αρχαία αυτή πόλη, την οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το 2015.

Σχετικές ειδήσεις