ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της πρότασης για επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της πρότασης για επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε τη Δευτέρα (30/1) της απόφασης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να προσκαλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο, εν μέσω μιας θύελλας αντιδράσεων για το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τους μετανάστες.

Παράλληλα, ένα διαδικτυακό αίτημα για ακύρωση της επίσκεψης έχει ήδη συγκεντρώσει 1,3 εκατομμύρια υπογραφές.

«Είναι απολύτως σωστό ο νέος πρόεδρος της χώρας που αποτελεί τον στενότερο και σημαντικότερο σύμμαχό μας να γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους και αυτό στηρίζεται από αυτή την κυβέρνηση», τόνισε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο.

«Σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη πολιτική που έχει προκαλέσει αναταραχή και επαναλαμβάνω ότι αυτή δεν αποτελεί την προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης» στην μετανάστευση τόνισε ο Βρετανός ΥΠΕΞ στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτικών έχει καλέσει για ακύρωση της επίσκεψης του Τραμπ στην βρετανική πρωτεύουσα, ανάμεσα τους βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος είναι μουσουλμάνος.

«Θα πρέπει πλέον να ανακαλέσουμε την πρόσκληση για επίσκεψη του προέδρου Τραμπ σε επίπεδο αρχηγού κράτους –μέχρι να αρθεί η απαγόρευση. Δεν πιστεύω ότι οι κάτοικοι του Λονδίνου θέλουν να στρώσουμε το κόκκινο χαλί μέχρι να γίνει αυτό», τόνισε ο Καν στην εφημερίδα Evening Standard.

Ρoή Ειδήσεων