Ανανεώθηκε:

Ιταλία: Επιστρέφουν στη δουλειά οι οδηγοί ταξί

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Ιταλία: Επιστρέφουν στη δουλειά οι οδηγοί ταξί

Μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Συγκοινωνιών Γκρατσιάνο Ντελρίο, οι Ιταλοί οδηγοί ταξί αποφάσισαν να λύσουν την απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη (15/2) διαμαρτυρόμενοι για τη θέση της κυβέρνησης στο θέμα των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με οδηγό, και συγκεκριμένα με την διαδικτυακή εφαρμογή Uber.

Η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ξεκινήσει άμεσα κοινωνικό διάλογο με στόχο μια συνολική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό, στο οποίο βασίζεται η εφαρμογή Uber και την οποία οι ιταλοί οδηγοί κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό και φοροδιαφυγή.

Τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου, που θα αρχίσει σήμερα (Τετάρτη 22/2), θα ανακοινωθούν μέσα σε έναν μήνα.

Η συμφωνία προέκυψε μετά από μια ημέρα υψηλής έντασης, κατά την οποία έγιναν τέσσερις προσαγωγές διαδηλωτών και τραυματίσθηκαν επίσης τέσσερις αστυνομικοί. Στις πορείες των οδηγών ταξί κατάφεραν να παρεισφρύσουν και βίαια στοιχεία της ακροδεξιάς, που ανέβασαν αισθητά την ένταση. Ένας διαδηλωτής, μάλιστα φωτογραφήθηκε στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης με σιδηρογροθιά.

Τα 21 συνδικάτα των Ιταλών οδηγών ταξί συμφώνησαν με την πρόταση της κυβέρνησης και θα παρουσιάσουν σήμερα, αναλυτικά, την όλη συμφωνία στα εγγεγραμμένα μέλη τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved