ΚΟΣΜΟΣ

Γκίλαρντ: Αλλαγή της νομοθεσίας για το άσυλο

Γκίλαρντ: Αλλαγή της νομοθεσίας για το άσυλο
Προσπάθειες να τροποποιήσει την σχετική με την μετανάστευση νομοθεσία, ανακοίνωσε ότι θα κάνει η πρωθυπουργός της Αυστραλίας...

Προσπάθειες να τροποποιήσει την σχετική με την μετανάστευση νομοθεσία, ανακοίνωσε ότι θα κάνει η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ώστε να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας συμφωνίας ανταλλαγής ανθρώπων που ζητούν άσυλο με την Μαλαισία, παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο την απέρριψε.


«Η Μαλαισία προσέφερε την καλύτερη απάντηση στο ζήτημα αυτών που ζητούν άσυλο και αυτών που επιδίδονται στην εμπειρία ανθρώπων. Συνεχίζει να αποτελεί την καλύτερη απάντηση», είπε η Γκίλαρντ στη βουλή, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να παρακάμψει την απόφαση του δικαστηρίου.


Η δημοτικότητα της Γκίλαρντ, η οποία βρίσκεται στο θώκο ένα χρόνο, έχει μειωθεί σημαντικά και υφίσταται ακόμα μεγαλύτερη πίεση μετά την απόρριψη από το δικαστήριο -- την 31 Αυγούστου -- του σχεδίου της να απελάσει μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Μαλαισία.


Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Τόνι Άμποτ υποσχέθηκε στην Γκίλαρντ θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να τροποποιήσει τη νομοθεσία. Οι Πράσινοι, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, αντιτίθενται στις απελάσεις των προσφύγων.