ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει η τραγική ιστορία πίσω από το κορίτσι - «Μόγλης» της Ινδίας (vid)

Σοκάρει η τραγική ιστορία πίσω από το κορίτσι - «Μόγλης» της Ινδίας (vid)

Το κορίτσι «Μόγλης» που βρέθηκε σε ένα δάσος στη βόρεια Ινδία παρουσιάζοντας σημάδια άγριας ανατροφής, δεν ανατράφηκε από πιθήκους, λένε Ινδοί αξιωματούχοι.

Το κορίτσι δεν ήταν σε θέση να μιλήσει ή να περπατήσει, μπορούσε να κινηθεί μόνο μπουσουλώντας και χαρακτηρίστηκε ως ο σύγχρονος θηλυκός «Μόγλης». Ένας δασοφύλακας δήλωσε στο Associated Press πως η «κοπέλα ήταν γυμνή και ένιωθε πολύ άνετα με τους πιθήκους».

«Όταν προσπάθησαν να τη σώσουν, εκδιώχθηκαν από τους πιθήκους» πρόσθεσε.

Η αλήθεια, όμως, «ήρθε στο φως» όταν οι επιστήμονες εξέτασαν το κορίτσι. Η αλλαγή που επέδειξε μετά τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο έδειξαν ότι η πραγματική του ιστορία είναι πολύ πιο τραγική.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι πρέπει να έπεσε θύμα εγκατάλειψης από τους συγγενείς του όταν διαπίστωσαν ότι ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες.

Οι ινδικές αρχές πιστεύουν τώρα, πως το κορίτσι, το οποίο φαίνεται να έχει σοβαρές ψυχικές και σωματικές αναπηρίες, μπορεί να είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς της.

Από τη στιγμή της εισαγωγής της στο νοσοκομείο, η κοπέλα έχει μάθει να περπατά όρθια και να τρώει στερεά τροφή. Η ταχεία βελτίωση στην κατάστασή της φαίνεται να δείχνει πως ανατράφηκε από ανθρώπους και όχι από ζώα, λένε οι γιατροί.

Η αστυνομία της Ινδίας αναζητά τα μέλη της οικογένειας του παιδιού, αλλά προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί κανείς.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις