ΚΟΣΜΟΣ

Ο Καντάφι απευθύνει έκκληση να διασωθεί η γενέτειρά του

Ο Καντάφι απευθύνει έκκληση να διασωθεί η γενέτειρά του
Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προστατεύσει...

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προστατεύσει τη γενέτειρά του Σύρτη, η οποία είναι ακόμη στα χέρια των οπαδών του, από τις "θηριωδίες", όπως τις αποκάλεσε, του ΝΑΤΟ.

«Αν η Σύρτη απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο με στόχο να διαπραχθούν θηριωδίες εναντίον του πληθυσμού της, τότε ο κόσμος έχει την υποχρέωση να μην είναι απών και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να επέμβει αμέσως για να σταματήσει αυτό το έγκλημα», αναφέρει ο Καντάφι σε μία επιστολή του που αναγνώστηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai TV με έδρα τη Συρία.

«Η τρομοκρατία και η καταστροφή που ασκεί το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Σύρτης είναι απερίγραπτες», πρόσθεσε ο Καντάφι.

Στο μεταξύ η Βρετανία ελπίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες μία απόφαση για τη Λιβύη η οποία θα προβλέπει την αποστολή μίας ομάδας στη χώρα και την ελάφρυνση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί, όπως ανέφεραν σήμερα διπλωμάτες.

Το σχέδιο της απόφασης εστάλη στις 14 άλλες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και το Λονδίνο ελπίζει να υιοθετηθεί μέχρι την Παρασκευή, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της βρετανικής αποστολής στον ΟΗΕ.