ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρες μάχες στη Σύρτη της Λιβύης

Πολύνεκρες μάχες στη Σύρτη της Λιβύης
Bαριές απώλειες υπέστησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού στη μάχη για τον έλεγχο της Σύρτης, κατά την οποία έχασαν τουλάχιστον 11 άνδρες...

Bαριές απώλειες υπέστησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού στη μάχη για τον έλεγχο της Σύρτης, κατά την οποία έχασαν τουλάχιστον 11 άνδρες και είχαν 34 τραυματίες.

"Πρώτοι αριθμοί: 11 μάρτυρες και 34 τραυματίες", ανακοίνωσε το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μιζουράτα, της μεγάλης πόλης που ελέγχουν οι εξεγερμένοι βορειοδυτικά της Σύρτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι συνελήφθησαν 40 οπαδοί του Μουάμαρ Καντάφι.

Σύμφωνα με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μιζουράτα, οι μαχητές του εξαπέλυσαν την Πέμπτη επίθεση σε τρία μέτωπα εναντίον της Σύρτης, ενός από τα τελευταία οχυρά του συνταγματάρχη Καντάφι, 360 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

"Οι επαναστάτες μας μπήκαν στη Σύρτη σήμερα (Πέμπτη) από τρεις κύριους άξονες", είχε ανακοινώσει χθες το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μιζουράτα.

"Εξακολουθεί να υπάρχει αντίσταση, όμως οι μαχητές μας θα μπορέσουν να την ξεπεράσουν", είχε δηλώσει από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάτι Μπασάγκα, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.