ΚΟΣΜΟΣ

«Σπίτι με την Τζούλια»

«Σπίτι με την Τζούλια»
Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία από τη νέα κωμική σειρά, η οποία προβάλλεται από το κρατικό κανάλι ABC, και σατιρίζει την πρωθυπουργό της χώρας Τζούλια...

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία από τη νέα κωμική σειρά, η οποία προβάλλεται από το κρατικό κανάλι ABC, και σατιρίζει την πρωθυπουργό της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ.

Η σειρά έχει τίτλο "Σπίτι με την Τζούλια" (At Home with Julia) και σατιρίζει την πρωθυπουργό σε στιγμές καθημερινότητας. Τον μεγαλύτερο θόρυβο, αναμένεται να προκαλέσει το τρίτο επεισόδιο της σειρά ς που θα προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης και δείχνει την Τζούλια Γκίλαρντ (την υποδύεται η ηθοποιός Αμάντα Μπίσοπ) να κάνει έρωτα με τον σύντροφό της Τιμ Μάθισον (Φιλ Λόιντ) τυλιγμένοι με μια αυστραλιανή σημαία! Κάποια στιγμή εμφανίζεται και ένα σκυλάκι το οποίο φωνάζουν Μπιλ Σιόρτεν (το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας).

Η σειρά σατιρίζει και άλλους πολιτικούς, αλλά η σκηνή με τη σημαία εξόργισε τους τηλεθεατές και κυρίως τους συντηρητικούς. "Είναι εξωφρενικό. Είναι προσβλητικό. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τη σημαία μας", είπε ο πανεπιστημιακός καθηγητής και γνωστός μοναρχικός Ντέιβιντ Φλιτ.

Ο εκπρόσωπος των παραγωγών της σειράς δήλωσε από την πλευρά του: "Όλοι και σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούν τη σημαία και δεν νομίζω ότι είναι έλλειψη σεβασμού, αν το κάνει και η πρωθυπουργός".