ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: 29 νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα

Συρία: 29 νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού στη Ράκα

Είκοσι εννέα άμαχοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 14 παιδιών, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην πόλη Ράκα της Συρίας, όπου δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Ουάσιγκτον επιχειρούν για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

Μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζει η Ουάσιγκτον διεξάγει επιχειρήσεις για να καταλάβει τη Ράκα και βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες ανάμεσα σε μαχητές της και μέλη του ΙΚ. Οι μαχητές αυτοί έχουν καταλάβει περίπου το 45% της πόλης, του σημαντικότερου οχυρού των τζιχαντιστών στη Συρία.

Από το βράδυ της Δευτέρας ως σήμερα «29 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές που διεξήγαγαν αεροσκάφη του συνασπισμού στην πόλη της Ράκας», σημείωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στα θύματα είναι 14 παιδιά, διευκρίνισε η ΜΚΟ. Από τους 29 νεκρούς πολλοί ανήκαν στην ίδια οικογένεια, πρόσθεσε και υπογράμμισε πως ο απολογισμός ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη βαρύτερος διότι υπάρχουν πολλοί άλλοι τραυματίες, αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχετικές ειδήσεις