ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Χάρι ξεσπάει για πρώτη φορά για τον θάνατο της Νταϊάνα: Την φωτογράφιζαν ενώ πέθαινε

Ο πρίγκιπας Χάρι ξεσπάει για πρώτη φορά για τον θάνατο της Νταϊάνα: Την φωτογράφιζαν ενώ πέθαινε

Είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι ξεσπάει δημόσια για τον θάνατο της μητέρας του, Νταϊάνα, πριν από 20 χρόνια στο Παρίσι.

Σε ντοκιμαντέρ του BBC, που πρόκειται να προβληθεί με αφορμή την επέτειο του θανάτου της αγαπημένης των Βρετανών, ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζεται εξοργισμένος κατά των παπαράτσι που την κυνήγησαν το μοιραίο βράδυ.

«Νομίζω ένα από τα δυσκολότερα πράγματα είναι να συμφιλιωθεί κανείς με το γεγονός ότι οι άνθρωποι που την κυνηγούσαν μέσα στο τούνελ είναι οι ίδιοι άνθρωποι που την φωτογράφιζαν, ενώ πέθαινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ο Ουίλιαμ και εγώ γνωρίζουμε, μας έχει ειπωθεί πολλές φορές από άτομα που ξέρουν τι συνέβη», είπε ο Χάρι.

«Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, αλλά ήταν ακόμη ζωντανή στο πίσω κάθισμα και αυτοί οι άνθρωποι που... που προκάλεσαν το τροχαίο, αντί να την βοηθήσουν, την φωτογράφιζαν ενώ πέθαινε. Και μετά, αυτές οι φωτογραφίες... εμφανίστηκαν στα δημοσιογραφικά γραφεία όλης της χώρας», συνέχισε.

Στο ντοκιμαντέρ που είναι προγραμματισμένο να προβληθεί την προσεχή Κυριακή, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μιλούν, επίσης, για τη συμπαράσταση που δέχτηκαν ενώ βρίσκονταν στη Σκωτία με τον Κάρολο και τη βασίλισσα Ελισάβετ, μετά τον θάνατο της μητέρας τους.

Ο Χάρι εξομολογείται για τον πατέρα του, Κάρολο: «Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που καλείται να κάνει ένας γονιός είναι να πει στα παιδιά του ότι ο άλλος γονιός του έχει πεθάνει. Δεν ξέρω πώς μπορεί κανείς να το αντιμετωπίσει, αλλά ο ίδιος μας συμπαραστάθηκε, μας προστάτευσε και μας φρόντισε, παρότι και αυτός πενθούσε».

Μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δεχτεί κριτική για το γεγονός ότι δεν επέστρεψε άμεσα στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στο εθνικό πένθος, όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εμφανίζεται να υπερασπίζεται την απόφασή της, λέγοντας: «Εκείνη τη στιγμή η γιαγιά μου ήθελε να προστατεύσει τα εγγόνια της, αλλά και τον πατέρα μου. Επίτηδες πέταξε όλες τις εφημερίδες, ώστε να μην υπάρχει τίποτα στο σπίτι και να μην μάθουμε τι συνέβη. Είχαμε τον χρόνο και την ιδιωτικότητα να πενθήσουμε και να συγκροτήσουμε τις σκέψεις μας, μακριά απ’ όλους».

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε για τις συνθήκες θανάτου της Νταϊάνα, το τροχαίο προκλήθηκε εξαιτίας της αμέλειας του οδηγού, ο οποίος είχε πιει αλκοόλ, αλλά και τον παπαράτσι που ακολουθούσαν το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν η πριγκίπισσα και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ.

Σχετικές ειδήσεις