ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τώρα τη Βρετανία: «Θα έχει άσχημο τέλος»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τώρα τη Βρετανία: «Θα έχει άσχημο τέλος»

Η Πιονγιάνγκ έχει εξαπολύσει μέχρι τώρα πολλές απειλές κατά της Ουάσινγκτον, αλλά φαίνεται ότι τώρα στρέφει την προσοχή της και τους συμμάχους των ΗΠΑ

Η Βρετανία «αντιμετωπίζει άσχημο τέλος» αν συμμετέχει στις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, προειδοποίησε η Βόρεια Κορέα, καθώς η ένταση γύρω από την πιθανότητα χρήση πυρηνικών από το ασιατικό κράτος, συνεχίζει να αυξάνεται.

«Προειδοποιούμε πολύ σοβαρά όχι μόνον τις ΗΠΑ και την ομάδα μαριονετών της, αλλά και τους δορυφόρους της περιλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, που επωφελούνται από τις πολεμικές ασκήσεις κατά του Βορρά ότι θα αντιμετωπίσουν ένα αξιοθρήνητο τέλος αν εμπλακούν σε αυτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κρατικό πρακτορείο KCNA, επίσημο όργανο του καθεστώτος.

Τα γυμνάσια με ονομασία Προστάτες της Ελευθερίας των Ούλτσι, άρχισαν τη Δευτέρα και θα γίνονται μέχρι το τέλος του μήνα. Η Βρετανία δεν συμμετέχει επί του παρόντος στις στρατιωτικές ασκήσεις, σύμφωνα με το RT.

Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι οι ασκήσεις αποτελούν ευκαιρία για τους συμμάχους να βελτιώσουν τις αμυντικές τους ικανότητες, αλλά η Πιονγκγιάνγκ τις καταδικάζει συστηματικά ως πρόβα για πόλεμο κατά της Βόρειας Κορέας.