ΚΟΣΜΟΣ

Η Κομισιόν «σέρνει» την Πολωνία στο δικαστήριο

Η Κομισιόν «σέρνει» την Πολωνία στο δικαστήριο

Διορία ενός μήνα στην Πολωνία έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες που εκφράζονται για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματός της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί η χώρα ενώπιον μιας νομικής διαδικασίας.

Με την απόφαση αυτή η Κομισιόν εντείνει τις πιέσεις στη Βαρσοβία για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει και οι οποίες, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, υπονομεύουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Η Επιτροπή ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες σε βάρος της Πολωνίας τον Ιούλιο και σήμερα ανακοίνωσε ότι η χώρα μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει απαντήσεις στα θέματα που της έχουν τεθεί.

Κατά συνέπεια, προχωρά στη δεύτερη φάση της λεγόμενης διαδικασίας επί παραβάσει, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να κλιμακώσει περαιτέρω τις ενέργειές της αν δεν δοθεί κάποια απάντηση μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρει πως εάν οι πολωνικές αρχές δεν συμμορφωθούν τότε δεν αποκλείεται να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικές ειδήσεις