ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό - Ισοπεδώθηκαν κτήρια (vids)

Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό - Ισοπεδώθηκαν κτήρια (vids)

Ο κόσμος βγήκε έντρομος στους δρόμους

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών συγκλόνισε το νότιο Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Κτήρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους της πόλης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται κτήρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στην Πόλη του Μεξικού. Τουλάχιστον ένα κτήριο κατέρρευσε μερικώς, σύμφωνα με το Reuters.

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές Aρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σφοδρή σεισμική δόνηση 8,2 βαθμών συγκλόνισε την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.

Πηγή φωτογραφίας: express

Σχετικές ειδήσεις