ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν σε Αναστασιάδη: Υπέρ μια δίκαιης λύσης στο Κυπριακό

Πούτιν σε Αναστασιάδη: Υπέρ μια δίκαιης λύσης στο Κυπριακό

Με τον Ρώσο ομόλογό του συναντήθηκε στη Μόσχα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας στη ρωσική πρωτεύουσα κατόπιν πρόσκλησης του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε το απόγευμα στο Κρεμλίνο όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Πούτιν, ενώ ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων.

«Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι μακροχρόνιες και εξελίσσονται θετικά», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως η Ρωσία είναι πάντα υπέρ μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού. Όπως υπενθύμισε, «η Σοβιετική Ένωση ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους ιστορικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, προσθέτοντας ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες είναι εξαίρετη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δούμε πώς μπορούμε μέσα από τη συνεργασία μας να εξυπηρετήσουμε το καλύτερο συμφέρον των λαών μας».

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού και της κυβέρνησης «για τη συνεπή, σταθερή και στη βάση αρχών στήριξη της Ρωσίας στην Κύπρο για εξεύρεση λύσης στο μακροχρόνιο κυπριακό πρόβλημα».

Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σχετικές ειδήσεις