ΚΟΣΜΟΣ

Μπορίσοφ: «Δεν απειλείται η ειρήνη στη Βουλγαρία»

Μπορίσοφ: «Δεν απειλείται η ειρήνη στη Βουλγαρία»
Πεπεισμένος για την ειρήνη μεταξύ των εθνοτήτων στη Βουλγαρία, παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ...

Πεπεισμένος για την ειρήνη μεταξύ των εθνοτήτων στη Βουλγαρία, παρουσιάστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης σχετικά με την πολιτική ευθύνη για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια, στο χωριό Κατούνιτσα.

«Τίποτα δεν απειλεί την ειρήνη μεταξύ των εθνοτήτων στη Βουλγαρία από εδώ και πέρα», είπε ο Μπορίσοφ. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διάφορες εθνότητες στη χώρα θα συνεχίσουν να ζουν σε πνεύμα αμοιβαίας ανεκτικότητας και σεβασμού, φιλίας και ειρήνης «όπως το κάνουν πολλούς αιώνες τώρα».

Τα επεισόδια ξέσπασαν ύστερα από τη δολοφονία νεαρού Βούλγαρου από άτομο, προσκείμενο στον «Τσάρο των Ρομά» Κύριλ Ράσκοφ, προκαλώντας την οργή του πλήθους.

Ο Ράσκοφ συνελήφθη, βρίσκεται σε προφυλάκιση και ανακρίνεται για απειλές κατά της ζωής συγχωριανών του, ενώ η εισαγγελία και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες διεξάγουν έρευνες για την προέλευση της μεγάλης περιουσίας του, την οποία φέρεται να απέκτησε με εγκληματικές δραστηριότητες.