ΚΟΣΜΟΣ

Στους 253 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϋλάνδη

Στους 253 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϋλάνδη
Το θάνατο 253 ανθρώπων έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν εδώ και τρεις μήνες τη βόρεια και κεντρική Ταϊλάνδη...

Το θάνατο 253 ανθρώπων έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν εδώ και τρεις μήνες τη βόρεια και κεντρική Ταϊλάνδη

Μάλιστα, σύμφωνα με υπολογισμούς οι οικονομικές ζημιές φαίνεται να αγγίζουν τα 3,5 δισ. δολάρια.

Οι μετεωρολόγοι αποδίδουν τις πρωτοφανείς πλημμύρες στο καιρικό φαινόμενο La Nina, το οποίο ευθύνεται και για τις πλημμύρες στην Καμπότζη, το Λάος, τη Μιανμάρ και το Βιετνάμ.

Οι πλημμύρες πλήττουν από τις 25 Ιουλίου 30 από τις 77 επαρχίες της χώρας και 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πρόληψης Εθνικών Καταστροφών.

Η επαρχία Αγιουτάγια, όπου βρίσκεται η ομώνυμη αρχαία πόλη, πρώην πρωτεύουσα της χώρας, η οποία έχει περιληφθεί στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, έχει πλημμυρίσει από μέρες, με αποτέλεσμα να καλυφθούν από τα νερά αρχαίες παγόδες καθώς και εκατοντάδες εργοστάσια σε βιομηχανικές περιοχές.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρι, οι πλημμύρες αυτές είναι "οι χειρότερες εδώ και δεκαετίες" και έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, σε σπίτια και δημόσια κτίρια.