Παυλόπουλος για Πολυτεχνείο: Εμβληματική ημέρα περίσκεψης για την αξία ελευθερίας και Δημοκρατίας

«Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι…

Καλά λόγια από τον Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα υπεραποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους

«Από ό,τι βλέπουμε ήδη από τις φθινοπωρινές…

Θλίψη στον ακαδημαϊκό κόσμο: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον καθηγητή Δημήτρη Λυπουρλή

Στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου της Θεσσαλονίκης …

Επίδομα ενοικίου 2019: Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν

 Τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους…

Η απάντηση του ΣΚΑΙ για τα περί «αποχώρησης» της Σίας Κοσιώνη

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν έντονα σενάρια και…

Πώς σχολιάζουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης την έκρηξη στο Εφετείο

Πώς σχολιάζουν τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης την έκρηξη στο Εφετείο

Το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων Ενημέρωσης κάνει η είδηση της έκρηξης βόμβας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (22/12) στο Εφετείο Αθηνών.

Οι New York Times αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που απέκλεισαν το σημείο, βρήκαν έξω από το κτίριο μια τσάντα που περιείχε τα εκρηκτικά και ερευνούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η πυροδότηση του αυτοσχέδιου μηχανισμού προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά όχι θύματα κι ότι είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δύο ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Το ABCNews επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την έγκριση από τη Βουλή μέτρων για την επιβολή κυρώσεων κατά διαδηλωτών που συγκεντρώνονται τακτικά στο δικαστήριο προσπαθώντας να εμποδίσουν τους εβδομαδιαίους πλειστηριασμούς κατοικιών. Και σημειώνει: «Οι πλειστηριασμοί έχουν ασκήσει πίεση στην αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, η οποία εγκατέλειψε αυστηρότερα μέτρα προστασίας για τους όσους έχουν δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές.

Μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής κρίσης, περίπου τα μισά από τα δάνεια στην Ελλάδα θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα - το υψηλότερο επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις σχετικά με την έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών