ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο φωτογράφος Μάριο Τεστίνο

ΗΠΑ: Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο φωτογράφος Μάριο Τεστίνο

Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται σύμφωνα με δημοσίευμα από τους New York Times ο αγαπημένος φωτογράφος των διάσημων, Μάριο Τεστίνο. Ο γνωστός φωτογράφος είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της σόουμπιζ και της μόδας.

Ο 63χρονος Μάριο Τεστίνο, περουβιανής καταγωγής έχει κάνει εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια καριέρας δεκάδες διαφημιστικές εκστρατείες για τους μεγάλους οίκους μόδας και έχει υπογράψει πολλά εξώφυλλα της Vogue καθώς επίσης και γνωστά πορτρέτα διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων η επίσημη φωτογραφία των αρραβώνων του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλτον, καθώς και μία σειρά φωτογραφιών της πριγκίπισας Νταϊάνα το 1997, που δημοσιεύθηκαν στο Vanity Fair.

Σε εκείνον ανήκει και η φωτογραφία της τενίστριας Σερένα Ουίλιαμς με το μωρό της για το εξώφυλλο του τεύχους του Φεβρουαρίου, που αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Πολλά μοντέλα, ανάμεσά τους και από τα διασημότερα, καθώς και πρώην συνεργάτες του, κατηγορούν τον φωτογράφο για ανήθικες προτάσεις ή για προσπάθεια σεξουαλικής συνεύρεσης,, αλλά κανείς από τους καταγγέλλοντες δεν ενέδωσε.

«Είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», λέει ο Ράιαν Λοκ, βεντέτα του μόντελινγκ στο τέλος της δεκαετίας του ΄90. Διηγείται ότι κατά τη διάρκεια μίας φωτογράφισης, ο Μάριο Τεστίνο ζήτησε από ολόκληρο το συνεργείο να βγει από το δωμάτιο για να βρεθεί μόνος μαζί του και στη συνέχεια του ρίχτηκε.

«Είμαι το κορίτσι, είσαι το αγόρι», είπε ο φωτογράφος, σύμφωνα με τον Ράιαν Λοκ, ο οποίος εξήγησε ότι τον παραμέρισε και έφυγε από τον χώρο.

Ενας πρώην βοηθός του φωτογράφου, ο Χιούγκο Τίλμαν, λέει ότι έζησε μία παρόμοια εμπειρία, ενώ ένας άλλος, ο Ρόμαν Μπάρετ, βεβαιώνει ότι ο Μάριο Τεστίνο τρίφτηκε στο πόδι του και αυνανίστηκε μπροστά του. «Η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μία διαρκής πραγματικότητα», λέει.

Στο ίδιο άρθρο, δεκαπέντε άνδρες μοντέλα, ορισμένοι εν ενεργεία και άλλοι όχι, κατηγορούν έναν άλλο φωτογράφο, τον Μπρους Βέμπερ για σεξουαλική παρενόχληση. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο Μπρους Βέμπερ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από το μοντέλο Τζέισον Μπόις.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις