ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί και καταστροφές από την καταιγίδα «Φρειδερίκη» που σαρώνει την Ευρώπη (pics+vids)

Νεκροί και καταστροφές από την καταιγίδα «Φρειδερίκη» που σαρώνει την Ευρώπη (pics+vids)

Εφτά νεκροί και καταστροφές από την καταιγίδα «Φρειδερίκη» που σαρώνει την Ευρώπη - Δείτε απίστευτα βίντεο και φωτογραφίες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Ολλανδία καθώς οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν κοντέινερ και οδήγησαν σε ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες ηλικίας 62 ετών σκοτώθηκαν από πτώσεις δέντρων στο Τσβέλε και το Ένσεντε.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών. Τουλάχιστον 260 πτήσεις ακυρώθηκαν και η πτώση κεραμιδιών από την οροφή οδήγησαν στο κλείσιμο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η λειτουργία πολλών γραμμών τραμ και λεωφορείων διακόπηκαν μετά την κήρυξη συναγερμού λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στο Ρότερνταμ, κοντέινερ ανατράπηκαν και ολόκληρες στέγες ξεριζώθηκαν από σπίτια, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Το Σίπχολ ανακοίνωσε αργότερα ότι ορισμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς η καταιγίδα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσαν, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB), εξαιτίας της καταιγίδας «Φρειδερίκη» που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας, με ανέμους, η ωριαία ταχύτητα των οποίων ξεπέρασε ακόμη και τα 200 χλμ. την ώρα.

Στη Γερμανία, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες. Ένας 59χρονος καταπλακώθηκε από δέντρο στο Έμεριχ-Έλτεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε κάτω από παρόμοιες συνθήκες στη Θουριγγία ενώ ένας οδηγός νταλίκας 68 ετών έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που συνδέεται με την καταιγίδα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Ρηνανίας.

Παράλληλα, ένας ακόμη οδηγός έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που προκλήθηκε από τον ισχυρό άνεμο στον αυτοκινητόδρομο Βερολίνου-Δρέσδης, στα σύνορα Βρανδεμβούργου-Σαξονίας.

Από τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) ανακοινώθηκε ότι στις περιοχές που πλήττονται είναι προτιμότερο να αποφευχθούν οποιεσδήποτε μετακινήσεις, ενώ απευθύνεται έκκληση για μεγάλη προσοχή στους δρόμους, είτε λόγω του πάγου, είτε λόγω του κινδύνου πτώσης δέντρων και πινακίδων κυκλοφορίας.

Στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας σημειώνονται καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ενώ πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά, όπως και οι ζωολογικοί κήποι. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στην Κολωνία, μέχρι το μεσημέρι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περισσότερες από 500 κλήσεις.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Άλματος στο Σκι, το οποίο διεξάγεται στο Όμπερτσντορφ της νότιας Βαυαρίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο Βέλγιο, μία οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα σε δρόμο που διασχίζει ένα δάσος στην κοινότητα Γκρεζ-Ντουασό, περίπου 35 χλμ. νότια των Βρυξελλών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Γαλλία, η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τη Γερμανία διακόπηκε «έως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον» μετά τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η εταιρία, προειδοποιώντας πως «η κατάσταση μπορεί να παραμείνει προβληματική καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Σχετικές ειδήσεις