ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερη με προεδρική χάρη η Βρετανίδα που ζούσε στα μπουντρούμια της Αιγύπτου

Ελεύθερη με προεδρική χάρη η Βρετανίδα που ζούσε στα μπουντρούμια της Αιγύπτου

Σήμερα ή το αργότερο το Σάββατο (27/01) θα βγει από τις αιυπτιακές φυλακές η Βρετανή Λόρα Πλάμερ, η οποία καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση για παράνομη εισαγωγή 290 χαπιών Τραμαντόλ στην Αίγυπτο.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε μια κίνηση «ευσπλαχνίας», απένειμε χάρη στην 33χρονη, η οποία πλέον θα αφεθεί ελεύθερη είτε σήμερα είτε, το αργότερο, αύριο.

Την Πέμπτη η Αίγυπτος γιόρτασε την Ημέρα της Επανάστασης κατά την οποία ο πρόεδρος της χώρας έχει το δικαίωμα να απονέμει χάρη σε κρατούμενους.

Η Λόρα Πλάμερ, πωλήτρια σε κατάστημα στο Χαλ της Βρετανίας, συνελήφθη τον Οκτώβριο όταν οι αιγυπτιακές Αρχές βρήκαν στις αποσκευές της χάπια. Η οικογένειά της είχε αναφέρει σε βρετανικές εφημερίδες ότι εκείνη αγόρασε τα χάπια για τον Αιγύπτιο σύντροφό της που διαμένει στο τουριστικό θέρετρο της Χουργκάντα στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα συγκεκριμένα αν και είναι νόμιμα στη Βρετανία, ωστόσο απαγορεύονται στην Αίγυπτο.

«Από την πρώτη ημέρα ζει τον απόλυτο εφιάλτη» είχε καταγγείλει η αδελφή της Τζέιν Σινκλέρ. «Βρίσκεται στα πρόθυρα της ψυχικής κατάρρευσης… Είναι τραγικό» είχε συμπληρώσει.

Μάλιστα, μέσα στη φυλακή υπήρχαν αναφορές ότι τα μαλλιά της είχαν αραιώσει δραματικά και τα δόντια της είχαν κιτρινίσει, ενώ στο πρόσωπό της είχε ένα μεγάλο κόκκινο εξάνθημα, αποτέλεσμα προφανώς της ψυχολογικής πίεσης που περνούσε.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα. Είχα χάσει κάθε ελπίδα. Ακόμα και τώρα είναι δύσκολο να το πιστέψω» είπε η 33χρονη στην οικογένειά της, με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά μόλις ανακοινώθηκε ότι θα αφεθεί ελεύθερη.