Πού σπατάλησε την κρατική περιουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Newsbomb

Πού σπατάλησε την κρατική περιουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Στερεύουν τα αποθέματα κεφαλαίων για να κυβερνήσει τη Βόρεια Κορέα, ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Sun.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται η περιουσία που του άφησε ο πατέρας του έχει κάνει «φτερά», αφού σπατάλησε το μεγαλύτερο μέρος αυτής σε πυρηνικές δοκιμές. Έτσι, σύμφωνα και πάλι με τη Sun δίνεται και μία εξήγηση στο γιατί αποφάσισε τη συμμετοχή της χώρας του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού προσπαθεί να δώσει μια ώθηση στην οικονομία της.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν οργάνωσε μια σειρά από ακριβές πυρηνικές δοκιμές από όταν ανέλαβε στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας μετά το θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ Ιλ το 2011.

«Λόγω του κόστους των πυρηνικών αυτών δοκιμών ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που του άφησε ο πατέρας του και πλέον δεν του φτάνουν για να κυβερνήσει τη χώρα του», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της επικαλούμενη πηγές στην Κίνα οι οποίες έχουν στενούς δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ.

«Λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ Γιονγκ Ουν, στερεύουν τα κεφάλαια που του άφησε ο πατέρας του. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων προερχόταν από τα κεφάλαια που του άφησε» τονίζει η πηγή του θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, για.. ευνόητους φανταζόμαστε λόγους.

Εκτός από τις πυρηνικές δοκιμές αναφέρεται επίσης ότι διέθεσε τεράστια κεφάλαια για την ανάπτυξη του δρόμου Ryomyong στην Πιονγιάνγκ, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο Masikryong.

Αναζητά «έσοδα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Έτσι λοιπόν σε μια προσπάθεια του να αυξήσει τα έσοδα αποφάσισε να επιτρέψει στη χώρα του να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας τον Φενρουάριο.

Ελπίζει δηλαδή σε πρακτικές του 1990 και του 200, ότι η Νότια Κορέα προσέφερε επιδοτήσεις στον Βορρά ως αντάλλαγμα για τις ειρηνικές σχέσεις.

«Θα υπάρξει ανάπτυξη των σχέσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκγιάνγκ», αναφέρει δεύτερη πηγή από την Κίνα, βέβαια συνεχίζει λέγοντας: «αν ωστόσο δεν ικανοποιηθούν στην Πιονγιάνγκ θα επιδεινωθούν οι δεσμοί Βορρά – Νότου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved