Τουρκία: Σε βόμβα οφείλεται η έκρηξη στην Άγκυρα - Οκτώ συλλήψεις

Τουρκία: Σε βόμβα οφείλεται η έκρηξη στην Άγκυρα - Οκτώ συλλήψεις

Το κτήριο ήταν άδειο τη στιγμή της έκρηξης, εκτός του προσωπικού ασφαλείας που ήταν στο σημείο

Οι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν κι έχουν θέσει υπό κράτηση 8 ανθρώπους σε σχέση με την έκρηξη που συγκλόνισε χθες την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα, η οποία οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό κι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Ένας ένατος ύποπτος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη των υπόπτων.

Λίγο μετά την έκρηξη χθες το βράδυ, οι Αρχές δήλωσαν ότι είχε σημειωθεί στον χώρο που βρίσκεται ο λέβητας φυσικού αερίου σε ένα υποκατάστημα της εφορίας στη συνοικία Τζουκουραμπάρ.

Αφού, ωστόσο, εξέτασε το υλικό που είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ένας άνδρας τοποθέτησε μια τσάντα που πιστεύεται ότι περιείχε εκρηκτικές ύλες στην είσοδο του κτηρίου, σημείωσε σήμερα σε μια ανακοίνωση το γραφείο του κυβερνήτη.

Οκτώ ύποπτοι, μεταξύ αυτών ο άνδρας που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, συνελήφθησαν σε 4 διαφορετικές επαρχίες. Ο ύποπτος που σκοτώθηκε είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία και είχε εκπαιδευτεί από ένα παρακλάδι της οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας PYD, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στα πλάνα που τραβήχτηκαν από το σημείο, είναι ορατό το μέγεθος της καταστροφής στην πρόσοψη του κτηρίου. Τα παράθυρα των σταθμευμένων αυτοκινήτων περιμετρικά του κτηρίου έχουν σπάσει και χαλάσματα έχουν διασκορπιστεί στον δρόμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.