ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Στην εποχή του streaming, οι Bon Jovi «ξεπουλούν» CD!

Απίστευτο: Στην εποχή του streaming, οι Bon Jovi «ξεπουλούν» CD!

To αμερικανικό συγκρότημα επιστρέφει στην κορυφή της κατάταξης για τις πωλήσεις δίσκων στις ΗΠΑ χάρη σε μια προσφορά του για το τελευταίο του CD, ένας θρίαμβος σε μια μουσική εποχή που κυριαρχείται από την ακρόαση μέσω streaming.

Το «This House Is Not For Sale» (2016), το 13ο album studio του glam metal συγκροτήματος, πωλήθηκε σε 120.000 αντίτυπα την εβδoμάδα που τελείωσε την περασμένη Πέμπτη, «σχεδόν στο σύνολό τους» σε μορφή CD, αποκάλυψε το ινστιτούτο Nielsen Μusic. Ο Τζον Μπον Τζόβι και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος είδαν τις πωλήσεις του τελευταίου τους άλμπουμ να εκρήγνυνται, μετά την προσφορά που έκαναν προς τους θαυμαστές τους ότι με την αγορά ενός εισιτηρίου για συναυλία τους θα λάβουν, ταυτόχρονα ταχυδρομικώς, ένα CD του άλμπουμ αυτού που κυκλοφόρησε το 2016. Στους 375.000 ενδιαφερόμενους που αγόρασαν ένα εισιτήριο για τη συναυλία, 120.000 «αγόρασαν» με τον τρόπο αυτό το άλμπουμ.

bon2

Μια πρωτότυπη επιτυχία για τις πωλήσεις ενός άλμπουμ που εκδόθηκε σε μορφή CD σε μια εποχή όπου αυτό το αντικείμενο εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως κάτι παράξενο και που οι εταιρίες στρέφουν την προσοχή τους στην ακρόαση μουσικής μέσω υπηρεσιών συνεχούς ροής, κατά παραγγελία. Το Billboard 200, η εβδομαδιαία κατάταξη των 200 καλύτερων πωλήσεων άλμπουμ στις ΗΠΑ, συνυπολογίζει και τις ακροάσεις μέσω streaming. Με την επιτυχία των πωλήσεων του «This House Is Not For Sale», οι Μπον Τζόβι περνούν μπροστά από το σάουντρακ της ταινίας «Black Panther» το οποίο υπογράφει ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ. Τον Απρίλιο, το διάσημο συγκρότημα θα ενταχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame, στο πάνθεον της μουσικής ροκ και της ποπ ευρύτερα. Θα πρέπει να ανατρέξουμε στο Νοέμβριο του 2016 για να συναντήσουμε το συγκρότημα των ρόκερς από το Νιού Τζέρσεϊ στην κορυφή της κατάταξης με το ίδιο άλμπουμ «This House Is Not For Sale».