ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Μιανμάρ

Δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Μιανμάρ

Εξήντα άνθρωποι αγνοούνται στη Μιανμάρ, μετά την ξαφνική υπερχείλιση ενός ποταμού, ο οποίος σάρωσε μια γέφυρα και σπίτια, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η γειτονική Ταϊλάνδη. Η πρωθυπουργός, Γινγκλάκ Σιναουάτρα, ζήτησε χθες να ανοίξουν όλοι οι υδατοφράχτες, προκειμένου να απομακρυνθεί το νερό που έχει συγκεντρωθεί σε μια τεράστια πεδιάδα βορείως της πρωτεύουσας, Μπανγκόκ. Στη συνέχεια, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μεταφέρουν τις περιουσίες τους σε υψώματα για να προστατευθούν από τις πλημμύρες.


Η κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει την πρώτη πραγματική δοκιμασία της από τον Αύγουστο που ανέλαβε την εξουσία, καταβάλλει εδώ και δύο εβδομάδες προσπάθειες για να μην πλημμυρίσει η πρωτεύουσα.


Δεκάδες χιλιόμετρα αυτοσχέδιων φραγμάτων με σάκους άμμου υψώθηκαν ενώ τα αποθέματα πόσιμου νερού έχουν λεηλατηθεί και στα προάστια ο κόσμος αφήνει τα αυτοκίνητα και μετακινείται με βάρκες ενώ ετοιμάζεται για μαζικές εκκενώσεις.

Οι πλημμύρες, οι οποίες προκλήθηκαν από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις των μουσώνων, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 320 ανθρώπους.