Κοτζιάς: Εκβιαστές υπονομεύουν την τιμή όποιου τους αντιστέκεται

«Λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα» κατήγγειλε την Κυριακή…

Επίδομα θέρμανσης: Έρχονται αυξήσεις – «Ανάσα» για χιλιάδες δικαιούχους

Ουδεμία ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν προκύπτει…

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μάς προειδοποιεί ΟΛΟΥΣ: Προσέξτε σε λίγες ώρες

Καιρός – Η κακοκαιρία «Ορέστης» πλησιάζει στη…

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την…

Αποχωρούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία με τη Ρωσία για τα πυρηνικά όπλα

Οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν μονομερώς από τη…

Τραγωδία στην Λιβύη: Τουλάχιστον 12 μετανάστες δολοφονήθηκαν από διακινητές

Τραγωδία στην Λιβύη: Τουλάχιστον 12 μετανάστες δολοφονήθηκαν από διακινητές

Τουλάχιστον δώδεκα μετανάστες οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από έναν καταυλισμό στη Λιβύη όπου κρατούνταν παράνομα και βασανίζονταν από διακινητές δολοφονήθηκαν από αυτούς τους τελευταίους, που χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα, κατήγγειλε την Παρασκευή (1/6) ο ΟΗΕ.

Η σφαγή διαπράχθηκε την 23η Μαΐου στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

«Οι διακινητές ανθρώπων στη Λιβύη σκότωσαν πάνω από δώδεκα ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους όταν μια ομάδα αποτελούμενη από περίπου 200 Ερυθραίους, Αιθίοπες και Σομαλούς, που βρίσκονταν σε αιχμαλωσία, αποπειράθηκαν να αποδράσουν», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ διευκρίνισε ότι οι μετανάστες έπεσαν νεκροί από σφαίρες. «Επιζήσαντες είπαν ότι βασανίζονταν από τους διακινητές--ορισμένοι πέρασαν ακόμη και τρία χρόνια στην αιχμαλωσία», υπογράμμισε η UNHCR.

Πηγές στη χώρα και διεθνείς οργανισμοί είχαν αναφερθεί σε αυτή την απόδραση στα τέλη του Μαΐου. Τοπικές οργανώσεις οι οποίες είχαν αναλάβει τη φροντίδα των μεταναστών είχαν πάντως διαψεύσει τις πληροφορίες περί νεκρών, παρότι κατήγγειλαν την «απάνθρωπη μεταχείριση» των ανθρώπων αυτών.

Η πόλη Μπάνι Ουάλιντ αποτελεί κόμβο διέλευσης για τους παράτυπους μετανάστες καθ' οδόν προς τις ακτές, βορειότερα, και σε αυτή εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου είκοσι κέντρα παράνομης κράτησης και συγκέντρωσης μεταναστών, σύμφωνα με έναν Λίβυο αξιωματούχο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ