ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Μέσα σε ένα λεπτό θα ξέρω πόσο σοβαρός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Τραμπ: Μέσα σε ένα λεπτό θα ξέρω πόσο σοβαρός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Η επίσκεψή του στην Σιγκαπούρη και η ιστορική συνάντηση με τονΚιμ Γιονγκ Ουν είναι μία «αποστολή ειρήνης» δήλωσε σήμερα 9 Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε πως η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν την ερχόμενη Τρίτη είναι μια «μοναδική ευκαιρία» να επιτευχθεί μια συμφωνία για τα πυρηνικά με τη Βόρεια Κορέα, οι διπλωμάτες της οποίας, συνεργάζονται «πολύ καλά» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν φύγει από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) που διεξάγεται στη Λα Μαλμπέ του Καναδά..

Τόνισε δε ότι πρέπει να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, ενώ εκτιμά την δουλειά για την προετοιμασία της διάσκεψης που έχει κάνει η Βόρεια Κορέα.

Ο ίδιος, εκτίμησε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κάνει κάτι θετικό για τον λαό του, τονίζοντας ότι μπορεί να κάνει «μεγάλη» την Βόρεια Κορέα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μόνο για μια φορά.

«Μέσα στο πρώτο λεπτό θα ξέρω αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει σοβαρά την μεταξύ μας συνάντηση» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία» η οποία «δεν θα παρουσιαστεί ποτέ» ξανά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως «έχει αληθινά πίστη» πριν από τη συνάντηση αυτή.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες.

«Ποιος ξέρει; Μπορεί να μην προχωρήσει. Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα να μην προχωρήσει. Και μια πιο ισχυρή πιθανότητα να πάρει κάποιο χρόνο. Θα είναι μια διαδικασία», είπε.

Τουλάχιστον, πρόσθεσε, «θα συναντηθούμε. Θα ιδωθούμε. Και ελπίζω πως θα εκτιμήσουμε ο ένας τον άλλον, και πως θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία».

Ο Αμερικανός ηγέτης έφυγε σήμερα από τη σύνοδο κορυφής για το μακρύ ταξίδι που αναμένεται να τον οδηγήσει στη Σιγκαπούρη όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση το πρωί της Τρίτης (12/6).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις