ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας έγινε μαμά

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός της χώρας έγινε μαμά

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν γέννησε σήμερα το πρώτο της παιδί, ένα κοριτσάκι, όπως ανακοίνωσε η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram.

Σήμερα το πρωί, η Άρντερν εισήχθη στο κρατικό μαιευτήριο της πόλης του Όκλαντ. Όλα πήγαν καλά, η μητέρα και μωρό χαίρουν άκρας υγείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο της Νέας Ζηλανδίας.

«Καλωσόρισες στο χωριό μας μικρούλα μας», έγραψε η ίδια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή που απέκτησα ένα υγιές κοριτσάκι, το οποίο ήρθε στον κόσμο στις 4:45 μμ (τοπική ώρα) και έχει βάρος 3,31 κιλά (...) Είμαστε όλοι πραγματικά καλά χάρη στη θαυμάσια ομάδα του Auckland City Hospital», συνέχισε.

Η Άρντερν ανήρτησε επίσης φωτογραφία της, στην οποία χαμογελάει κρατώντας το μωρό το οποίο είναι τυλιγμένο με μια μάλλινη βρεφική κουβερτούλα, ενώ δίπλα της βρίσκεται ο σύντροφός της, ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Κλαρκ Γκέιφορντ.

Πρόκειται για τη δεύτερη στον κόσμο εν ενεργεία πρωθυπουργό που απέκτησε μωρό

Η 37χρονη Άρντερν είναι η νεότερη γυναίκα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας και τώρα έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που έκανε παιδί ενώ ασκούσε τα καθήκοντά της. Η δεύτερη στον κόσμο εν ενεργεία πρωθυπουργός που έγινε μητέρα είναι η Νεοζηλανδή Τζασίντα Άρντερν.

Σχετικές ειδήσεις