ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Τουρκία: To ISIS σχεδιάζει να πνίξει τις εκλογές στο αίμα

Συναγερμός στην Τουρκία: To ISIS σχεδιάζει να πνίξει τις εκλογές στο αίμα

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 22 Ιουνίου στην Άγκυρα 14 φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ως ύποπτα για την προετοιμασία επίθεσης κατά τη διάρκεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στην Τουρκία, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δεκατέσσερις, οι οποίοι είναι όλοι ξένοι υπήκοοι, συνελήφθησαν σε μια σειρά από αστυνομικές εφόδους που έγιναν στους χώρους διαμονής τους στην τουρκική πρωτεύουσα, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε τι είδους επίθεση σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τα πρόσωπα αυτά σε σχέση με τις εκλογές της Κυριακής.

Τα πρώτα χρόνια της σύγκρουσης στη Συρία, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, η Τουρκία αποτελούσε το κύριο σημείο διέλευσης προς την Συρία ξένων, κυρίως δυτικών, που ήθελαν να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστικών οργανώσεων εκεί.

Η Άγκυρα, η οποία κατηγορείτο για καιρό ότι έκλεινε τα μάτια στη διέλευση αυτή, έκλεισε την μεθόριό της με τη Συρία έπειτα από επιθέσεις που σημειώθηκαν στο έδαφός της και πολλαπλασίασε τις συλλήψεις και τις απελάσεις ξένων φερόμενων τζιχαντιστών, και εντάχθηκε στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters