ΚΟΣΜΟΣ

Όλα τα διεθνή ΜΜΕ, είχαν στραμμένο το βλέμμα στη Βουλή

Όλα τα διεθνή ΜΜΕ, είχαν στραμμένο το βλέμμα στη Βουλή

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως ήταν αναμενόμενο προσέλκυσαν για ακόμα μια φορά τα βλέμματα του όλου του κόσμου, με τα ξένα ΜΜΕ να αναμεταδίδουν όλα όσα διαδραματίζονταν χτες το βράδυ εντός Βουλής.

Το πρακτορείο Reuters, είχε κείμενο, σύμφωνα με το οποίο ο Πρωθυπουργός έχει συμφωνήσει με τους υπουργούς του να παραιτηθεί και να παραδώσει την «σκυτάλη» σε κυβέρνηση συνασπισμού, σε περίπτωση που τον βοηθήσουν να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Ακόμη έκανε λόγο για προσποιούμενη αυτοπεποίθηση από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε εκ νέου χτες ψήφο εμπιστοσύνης για να οδηγηθεί η χώρα, «ομαλά», όπως είπε, σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Η γαλλική «Le Monde» με τίτλο «Ο Γιώργος Παπανδρέου έτοιμος να εγκαταλείψει το δημοψήφισμα», κάνει εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην Ελλάδα.

Το CNN, παρομοίασε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα με την Αργεντινή και πρότεινε στον έλληνα Πρωθυπουργό να έχει έτοιμο ένα ελικόπτερο για να την περίπτωση που χρειαστεί να διαφύγει από τη χώρα.

Η ισπανική εφημερίδα «El Pais», ανέφερε ότι «ο Παπανδρέου βάζει φρένο στο δημοψήφισμα» και περιμένει την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία ζητάει «το κεφάλι του» και άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Το βρετανικό BBC έγραψε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση που υπήρχε συναίνεση με την αντιπολίτευση, δεν θα χρειαζόταν να προτείνει δημοψήφισμα» και μιλάει για «σοκ» που προκάλεσε η πρότασή του αυτή.

Πηγή: newscode.gr