ΚΟΣΜΟΣ

Εκταφή της σορού του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου για τεστ πατρότητας

Εκταφή της σορού του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου για τεστ πατρότητας

Εκταφή της σορού του «Ηρακλή τσέπης», του Τούρκου πρωταθλητή άρσης βαρών Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η Γιαπωνέζα Σεκάι Μορί υποστηρίζει ότι είναι κόρη του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, οι κόρες του Σουλεϊμάνογλου από την Τουρκάλα σύντροφό του αντιτάχθηκαν στην εκταφή, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχίσει η διαδικασία. Όπως είπε η δικηγόρος της Σεκάι Μόρι, η εκταφή είναι κάτι που είθισται σε υποθέσεις πατρότητας, εάν ο πατέρας είναι νεκρός, προσθέτοντας πως τα δείγματα DNA του Σουλεϊμάνογλου που υπήρχαν στο νοσοκομείο ήταν ανεπαρκή για τεστ πατρότητας.

Πρόσφατα αναφέρθηκε σε τουρκικά ΜΜΕ πως ο Σουλεϊμάνογλου είχε γράψει στη διαθήκη του πως η Σεκάι Μόρι έχει δικαίωμα στην κληρονομιά του.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ο Σουλεϊμάνογλου είχε συναντήσει την Κιόκο Μόρι, Γιαπωνέζα δημοσιογράφο, στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988. Η Μόρι, που ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερή του, είχε εγκατασταθεί μαζί του στην Τουρκία και γέννησε μια κόρη στην Άγκυρα το 1991. Αργότερα χώρισαν, και η Μόρι φέρεται να μην μπόρεσε να έρθει σε επαφή μαζί του όταν επισκέφθηκε την Τουρκία λίγα χρόνια μετά, με την κόρη τους.

Πολλά χρόνια αργότερα, μετά το θάνατό του, η Σεκάι Μόρι εντοπίστηκε στην Ιαπωνία χάρη στις προσπάθειες του αδελφού του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, Μουχαρέμ. Σημειώνεται πως ο Τούρκος αρσιβαρίστας – ο οποίος γεννήθηκε στη Βουλγαρία, μέλος της τουρκικής μειονότητας στη χώρα- δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά απέκτησε τέσσερα παιδιά από τρεις γυναίκες.