ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στην αιματοχυσία ζητά από τη Συρία ο Αραβικός Σύνδεσμος

Τέλος στην αιματοχυσία ζητά από τη Συρία ο Αραβικός Σύνδεσμος

Να βάλει τέλος στην αιματοχυσία ζήτησε ο εκπρόσωπος του Αραβικού συνδέσμου, Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι στη Δαμασκό, τονίζοντας πως θα ήταν καταστροφική για τη Συρία ενδεχόμενη αποτυχία του σχεδίου επίλυσης της κρίσης στη χώρα.

Στην ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου, αναφέρεται:

«Η αποτυχία της αραβικής λύσης θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την κατάσταση στη Συρία και την περιοχή. Ζητάμε από την κυβέρνηση της Συρίας να λάβει άμεσα μέτρα προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχουμε συμφωνήσει».

Από την πλευρά του ο Άχμεντ μπιν Χίλι ο οποίος στην ιεραρχία του Αραβικού Συνδέσμου είναι δεύτερος, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο είπε πως «ο πρόεδρος Άσαντ έχει καιρό δύο εβδομάδες από την ημέρα που η Δαμασκός συμφώνησε στο σχέδιο για να ξεκινήσει διάλογο με την αντιπολίτευση. Όμως οι βιαιότητες θα έπρεπε να είχαν σταματήσει την ημέρα που αποδέχθηκαν το σχέδιο.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τη μεγάλη μου ανυσηχία για τη συνέχιση της βίας σε πολλές περιοχές της Συρία, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που θα δημιουργούνταν από τη μη εφαρμογή του αραβικού σχεδίου που σχεδιάσαμε».