Γερμανία: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά

Newsroom Newsroom

Γερμανία: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά

Άσχημα νέα για την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ καθώς συνεχίζεται η δημοσκοπική κατρακύλα των CDU/CSU.

Κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30% πέφτουν τα δύο κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης στη Γερμανία για πρώτη φορά από το 2006.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για την Κυριακάτικη Bild (BamS) οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου και οι Χριστιανοκοινωνιστές του Χορστ Ζεεχόφερ υποχωρούν κατά μία μονάδα σε σύγκριση με αντίστοιχη σφυγμομέτρηση προ δύο εβδομάδων στο 29%, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να επωφεληθούν οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες, που χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα και πέφτουν στο 18%.

Στο 15% παραμένει η τρίτη δύναμη στη γερμανική πολιτική σκηνή η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Από την άλλη, οι Πράσινοι ανεβαίνουν κατά 2 μονάδες στο 14% πιάνοντας την καλύτερη φετινή τους επίδοση. Το Αριστερό Κόμμα (die Linke) παραμένει στο 19% ενώ οι Φιλελεύθεροι στο 9%.

Κατά την άποψη του αρχηγού των τελευταίων, Κρίστιαν Λίντνερ, υπεύθυνη για την πολιτική στασιμότητα στο Βερολίνο είναι η Άνγκελα Μέρκελ – λόγος για τον οποίο ζητεί να μπει ένα όριο στις θητείες των καγκελαρίων-. «Οποιοσδήποτε άλλος αρχηγός κυβέρνησης θα ήταν πιο προοδευτικός από την κυρία Μέρκελ», είπε στη BamS υποστηρίζοντας ότι αυτό «έχει απλώς να κάνει με τη διάρκεια της θητείας».

Ο Λίντνερ λέει ότι σέβεται τη Μέρκελ, αλλά στον 13ο χρόνο της θητείας της στην καγκελαρία είναι πλέον «πολιτικά εξουθενωμένη». «Δεν αποτολμά τίποτε νέο» και «μ’ αυτό το συνασπισμό και μ’ αυτή την καγκελάριο δεν είναι πλέον εφικτό το αναγκαίο ξεκίνημα» για τη Γερμανία.

Γερμανία: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά
01
Γερμανία: Σε χαμηλό 12ετίας η κεντροδεξιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved