Ερντογάν: Διαρκής η μάχη κατά των φιλοκουρδικών κινημάτων

Ερντογάν: Διαρκής η μάχη κατά των φιλοκουρδικών κινημάτων

Οι επιχειρήσεις κατά φιλοκουρδικών πολιτικών κινημάτων θα συνεχιστούν, διεμήνυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις των τουρκικών αρχών, συνελήφθησαν πολλοί ακτιβιστές.

«Οι τελευταίες επιχειρήσεις είχαν στόχο το KCK. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι θα τελειώσουν», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους, από τη γενέτειρά του Ρίζε.

Το KCK, η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν, ιδρύθηκε το 2005 από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) με στόχο την δημιουργία ενός κουρδικού πολιτικού σχήματος και θεωρείται από τις αρχές πολιτικός βραχίονάς του.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν το KCK ότι επιθυμεί να αντικαταστήσει τους θεσμούς του τουρκικού κράτους με τη δική του πολιτική οργάνωση στην ανατολική και τη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με σκοπό να προχωρήσει σε ένοπλη λαϊκή εξέγερση.

«Δεν υπάρχει παρά ένα κράτος στην Τουρκία: το τουρκικό κράτος, δεν μπορεί να υπάρξει άλλο», υπογράμμισε ο Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε με δικαστικές διώξεις τη μερίδα του Τύπου που καταγγέλλει τις αλλεπάλληλες επιχειρήσεις των τουρκικών αρχών εναντίον των φιλοκουρδικών κύκλων.