ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία – Ντι Μάιο: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την κυβέρνηση

Ιταλία – Ντι Μάιο: Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την κυβέρνηση

Καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο η Ιταλία να δεχτεί επιθέσεις από κερδοσκοπικά funds εμφανίστηκε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση αυτή θα δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση. Αυτή είναι, περισσότερο, μια ελπίδα της αντιπολίτευσης», τόνισε ο Ντι Μάιο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις χρηματαγορές κατά της κυβέρνησης, πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας εκβιάσει», προειδοποίησε ο ίδιος.

«Δεν είμαστε στο 2011, στο κυβερνητικό μέγαρο δεν βρίσκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έκανε "βήμα πίσω", εξαιτίας των επιχειρήσεών του», είπε ο αρχηγός των «πεντάστερων».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης και στέλεχος της Λέγκα, Τζανκάρλο Τζορτζέτι, είχε δηλώσει πως θεωρεί πως ειναι πιθανό τον Σεπτέμβριο να σημειωθούν επιθέσεις των κερδοσκοπικών funds κατά της Ιταλίας.

Σήμερα, ο Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι η Ιταλία θα σεβαστεί τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της, αλλά παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η χώρα του «θα ζητήσει από την Ευρώπη να μπορέσει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες οι οποίες θα μειώσουν το δημόσιο χρέος και θα τονώσουν την εσωτερική ζήτηση».

Σε ό,τι αφορά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, ο Λουίτζι Ντι Μάιο προέβλεψε ότι την επόμενη χρονιά «τα πράγματα θα αλλάξουν», διότι «Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν θα έχουν, πλέον, την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα τελειώσει η περίοδος της λιτότητας».

Σε σχετική ερώτηση της Corriere della Sera, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης απάντησε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος θα αναλάβει και το έργο διαμεσολάβησης με την Ευρώπη.

«Εγώ και ο επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι επικοινωνούμε με μεγάλη αμεσότητα και θα καταφέρουμε να βρούμε τα αναγκαία κοινά σημεία», τόνισε, τέλος, ο Ντι Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: