Πορεία από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον

Πορεία από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον

Πεζή πορεία που θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες ξεκίνησαν περίπου είκοσι διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street (Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ). Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τη Νέα Υόρκη και κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.

 

Οι πεζοπόροι, ένας από τους οποίους αποφάσισε να διανύσει την απόσταση ως την αμερικανική πρωτεύουσα ξυπόλυτος, παρακολουθούνται σε κάθε τους βήμα από την αστυνομία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ελπίζουν να φτάσουν στην Ουάσινγκτον το αργότερο στις 23 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία μία επιτροπή του Κογκρέσου θα αποφασίσει για την παράταση ή όχι των μειώσεων των φόρων, μία πολιτική που σύμφωνα με τους διαδηλωτές του Occupy Wall Street οφελεί μόνο τους πλούσιους.

«Πάμε στην Ουάσινγκτον για να βεβαιωθούμε ότι θα επιβληθούν φόροι στους πλούσιους», δήλωσε η Μέι Φρέιζερ, 32 ετών, λίγο πριν ανέβει στο φέρι μπόουτ για το Νιού Τζέρσεϊ, πρώτο στάδιο της πορείας των διαδηλωτών προς την πρωτεύουσα.

Οι πεζοπόροι του κινήματος, που καταγγέλλει τις οικονομικές ανισότητες και τη μεγάλη δύναμη των αγορών και των πλουσίων, σκοπεύουν να διανύουν περίπου 30 χιλιόμετρα την ημέρα, ενώ θα περάσουν από περίπου 10 πόλεις και χωριά με την ελπίδα ότι στη πορεία όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ενώνονται μαζί τους.

Ο Όουεν Τζόνσον, 22 ετών, αποφάσισε να περπατήσει την απόσταση ξυπόλυτος εξηγώντας ότι δεν μπόρεσε να βρει αρκετά αναπαυτικά παπούτσια έπειτα από ένα πρόσφατο ατύχημα που είχε.