ΚΟΣΜΟΣ

Φρικτό δυστύχημα στην Ινδία: Υπερφορτωμένο λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα - Τουλάχιστον 55 νεκροί (Vids)

Φρικτό δυστύχημα στην Ινδία: Υπερφορτωμένο λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα - Τουλάχιστον 55 νεκροί (Vids)

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε ένα φαράγγι στο κρατίδιο Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Το λεωφορείο επέστρεφε από έναν ινδουιστικό ναό και μετέφερε 94 προσκυνητές. Βγήκε από τον δρόμο ενώ απείχε περίπου 150 χιλιόμετρα από το Χαϊντεραμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

(ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

«Περισσότερα από τα μισά θύματα ήταν γυναίκες, σκοτώθηκαν επίσης και τουλάχιστον τρία παιδιά» είπε ένας ντόπιος αξιωματούχος, ο Τζ. Ναρένταρ. Ο ίδιος εξήγησε ότι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το υπερφορτωμένο όχημα κατέληξε στο βάθος της χαράδρας. «Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το λεωφορείο ήταν χωρητικότητας 52 ατόμων, όμως μετέφερε 94, μαζί με τον οδηγό. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ενδέχεται να χάλασε το σύστημα πέδησης, όμως ο Ναρένταρ τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, αφού η έρευνα για το δυστύχημα είναι σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου Τελανγκάνα ανακοίνωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν με το ποσό των 500.000 ρουπιών (περίπου 6.000 ευρώ).

Η Ινδία έχει ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα στον κόσμο. Μόνο το 2016 σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα 150.000 άνθρωποι. Στα τέλη Ιουλίου 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα δυστύχημα με λεωφορείο στη Μαχαράστρα ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα άλλο λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στα Ιμαλάια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 48 επιβάτες.